Midsommar. W biały dzień

Midsommar
Image Midsommar. W biały dzień

Dani (Florence Pugh) i Christian (Jack Reynor) to młodzi Amerykanie, którym nie układa się w związku i rozważają rozstanie. Niespodziewana rodzinna tragedia zbliża ich jednak do siebie, a pogrążona w żałobie Dani postanawia dołączyć do Christiana i jego przyjaciół, aby wziąć udział w wakacyjnej wyprawie na północ Skandynawii. Tam, w odciętej od świata wiosce, raz na 90 lat obchodzone jest prastare święto związane z letnim przesileniem. Jednak to, co z początku wygląda na beztroską wycieczkę do krainy niezachodzącego słońca, z czasem przybiera nieoczekiwany, przerażający obrót. Lokalni mieszkańcy zapraszają amerykańskich gości do udziału w niepokojących rytuałach. W sielskiej scenerii rozpoczyna się dziewięciodniowy festiwal coraz dziwniejszych obrzędów, których rezultat zadecyduje o życiu i śmierci biorących w nich udział.

SzmiraSłabyŚredniBardzo dobryArcydzieło! (8 głosów, średnia: 1,75 z 5)

2h 27m 2019 1 819 wyświetleń

• CDANapisy PL - SD
    <iframe width="560" height="315" src="https://cda-filmy.online/?trembed=1&#038;trid=9469&trtype=1" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>